Azzal vádolják Kirk Douglast, hogy megerőszakolta a 17 éves Natalie Wood színésznőt

2021. november 5. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hamarosan megjelenő könyv szerint a színész Kirk Douglas szexuális erőszakot követett el 1955-ben a pályája elején lévő, akkor 17 éves Natalie Woodon.

Ilyen pletykák korábban is terjedtek, de most Wood húga memoárjában felidézi az esetet, illetve azt, amit akkor felfogott belőle.

Lana Wood azt írta, hogy 1955 nyarán a nővére és Douglas a hírhedt Los Angeles-i hotelben, a Chateau Marmont-ban találkoztak. A találkozót a színésznő anyja, Maria Zakharenko szervezte, azt remélve, hogy a gyerekszínészként már sokat szerepelt lányának Douglas segíthet tovább építeni a karrierjét. A 30-as éveiben járó Kirk Douglas ekkor már a legnagyobb hollywoodi sztárok között volt.

Natalie Wood az 1956-os The Girl Left Behind című filmben – Fotó: Waner Bros Pictures/AFP
Natalie Wood az 1956-os The Girl Left Behind című filmben – Fotó: Waner Bros Pictures/AFP

„Hosszú időnek tűnt, míg Natalie visszatért az autónkhoz, arra ébredtem, hogy becsapta az ajtót. Szörnyen nézett ki. Nagyon zilált volt, és nagyon zaklatott, és anyával kapkodva suttogni kezdtek egymásnak. Nem igazán hallottam őket, vagy nem értettem, hogy mit mondanak. Nyilvánvalóan valami rossz történt a nővéremmel, de bármi is volt az, én túl fiatal voltam ahhoz, hogy elmondják nekem” – írta Lana Wood, aki akkoriban nyolcéves volt.

Az ügyről aztán sem anyja, sem Natalie Wood nem beszélt, mert attól tartottak, hogy vége lesz a lány karrierjének, ha nyilvánosan megvádolják Douglast.

Natalie Wood évekkel később azt mondta húgának, hogy Douglas bevitte őt a lakosztályába, és bántotta őt.

Kirk Douglas 103 évesen, 2020 februárjában halt meg. Ekkoriban erősödtek fel újra a pletykák az erőszakról, Wood neve sűrűn szerepelt a Twitteren. Ez még a színész fiát, Michael Douglast is arra késztette, hogy megszólaljon. Azt kérte, hogy hagyják békében nyugodni az apját.

Natalie Wood 1981-ben halt meg rejtélyes körülmények között, egy hajókiránduláson fulladt vízbe. Először balesetnek minősítették az esetet, de 2012-ben átminősítették, majd 2018-ban Wood férjét, Robert Wagnert is megvádolták.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!