Megjelent a Harry Potter írójának karácsonyi könyve, amit a fia játékmalacai ihlettek

2021. október 12. – 18:20

Megjelent a Harry Potter írójának karácsonyi könyve, amit a fia játékmalacai ihlettek
Fotó: Ajpek Orsi/ Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Új könyve jelent meg J.K. Rowlingnak, a történetet az írónő szerint a járvány miatti lezárások és a fia játékmalacai ihlették, írja a France24.

A karácsonyi malac című könyv története az elveszettségről és megtalálásról, valamint arról szól, milyen szeretni és szeretve lenni, illetve arról is, mi az, ami velünk marad, és mi az ami eltűnik – mondta Rowling, aki hozzátette, a sztori a reményről és a kitartásról is szól.

Fotó: Ajpek Orsi/ Telex
Fotó: Ajpek Orsi/ Telex

Az ötletet egy plüss malac adta, ami a szerző gyerekének kedvence volt, de amit fiú folyton elrejtett és elhagyott. Az írónő vett egy ugyanolyan játékot arra az esetre, ha az eredeti végleg elveszne, de a fia hamarosan megtalálta az eredetit, és testvérpárnak nyilvánította a két malacot. Az eredeti nagyon megkopott, az új viszont még mindig nagyjából úgy néz, mint amikor megvették.

Ezt az új játékot Rowling szerint soha nem szerették ugyanúgy, mint az eredetit, „így egy nap elgondolkodtam azon, mit jelent pótléknak lenni” – mondta. Az ötlet közel tíz évvel ezelőtt merült fel benne, most a járvány miatti lezárások adtak lendületet a megvalósításhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!