Meghalt Marosi Miklós építész, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke

2021. október 8. – 16:47

Másolás

Vágólapra másolva

79 éves korában elhunyt Marosi Miklós Széchenyi-díjas építész, a hazai középülettervezés kiemelkedő alkotója, a magyarországi építészközélet meghatározó személyisége, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) alelnöke – írja az MTI.

Az MMA hivatalos tájékoztatása szerint Marosi a kortárs kórházépítészetben és a szállodatervezésben is egyedi hangvételű munkákat tett le az asztalra, az adott helyhez és igényekhez példamutató rugalmassággal, ugyanakkor szellemes megoldásokkal viszonyuló tervezői magatartása pedig a hazai építészeti paletta egyik legegyénibb alkotójává emeli.

A Széchenyi-díjas építész életművében a legváltozatosabb műfajok megtalálhatók, de a Középülettervező Intézetnél töltött több mint fél évszázad alatt túlnyomórészt középületeket tervezett. Marosi tervei alapján készült többek közt a Keleti pályaudvarra néző Royal Park Hotel és a budapesti Péterfi kórház szomszédságában épült Fresenius veseközpont is, az utóbbi években pedig a Magyar Építészeti Múzeum megvalósításán dolgozott.A Magyar Művészeti Akadémia Marosi Miklóst saját halottjának tekinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!