Gyerekkori molesztálásáról vallott Gloria Estefan

2021. október 1. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Először beszélt arról Gloria Estefan, hogy gyerekkorában, kilencévesen molesztálta egy családtagja. Estefan akkor egy zeneiskola tanulója volt, ahol az anyja egyik közeli ismerőse zaklatta.

„A molesztált gyerekek kilencvenhárom százaléka ismeri és bízik a zaklatójában. Ezt én is is jól tudom, mert egy vagyok közülük” – mondta Estefan egy Facebookon indított műsorban, ahol a lányával és az unokahúgával szerepeltek.

Estefan elmondta, azért nyílt meg az esetről, mert szeretne segítséget nyújtani a hasonló esetek megelőzésében, illetve szeretné bátorítani az áldozatokat, hogy álljanak ki magukért, írja a BBC.

A műsorban annyi hangzott el a zaklató férfiról, hogy egy olyan távoli rokon, aki zeneiskolát működtetett, ezt kihasználva győzte meg Estefan anyját, hogy küldje el az iskolába. „Apránként közeledett, aztán hirtelen felgyorsultak a dolgok” – idézte fel a gyerekkori traumát az énekesnő, aki szerint hiába tiltakozott, sőt, a férfi meg is fenyegette, hogy megöli az anyját, ha beszél neki róla a molesztálásról.

Gloria Estefan – Fotó: Lars Niki / Getty Images via AFP
Gloria Estefan – Fotó: Lars Niki / Getty Images via AFP

Az eset rendkívül megviselte a most 64 éves Estefant, akinek a haja is hullani kezdett a traumától. Végül a félelmét félretéve beszélt az anyjának a zaklatásról, aki egyből a rendőrséghez fordult, ott viszont meggyőzték, hogy ne tegyenek feljelentést, mert a nyomozás és az ahhoz fűződő kihallgatások további megrázkódtatásnak tennék ki a gyereket.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!