Bezár a Mika, nem bírták a megemelt bérleti díjat

2021. szeptember 24. – 12:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Október 23-án végleg bezár a Mika, ezt az erzsébetvárosi bulinegyedben stabil pontnak számító szórakozóhely posztolta ki a Facebookjára, „élt 11 évet (2010. december – 2021. október)” búcsúszöveggel.

A poszt alatti kommentekből kiderült a megszűnés fő oka is: a Mika azt írja, elsősorban a bérleti költségek emelése miatt fejezik be.

„Lejárt a bérleti szerződésünk. Megújítani csak dupla áron lehetne. Nem tudjuk vállalni, be kell fejeznünk. A tavalyi tél és vírushelyzet is nagyon kibabrált velünk. Kb. ennyi.”

Annak, hogy a Mika is befejezi, megvan a maga tágabb kontextusa. Mint a pesti éjszakai élet átalakulásáról szóló Komplexben Sajó Dávid összefoglalta: a bulinegyed megrogyott: a lakók évek óta tiltakoztak az egyre igénytelenebb tömegturizmus miatt, az önkormányzati választásokon a győztes ellenzék is bulinegyed-ellenes kampánnyal nyert, és a Niedermüller-féle erzsébetvárosi vezetés el is kezdte a szigorításokat a környéken, majd jött a Covid, ami ezek után nagyon betett a vendéglátósoknak. Az elmúlt egy évben egyre több jele volt annak, hogy a minőségi vendégkörre vágyó vendéglátósok menekülnek Erzsébetvárosból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!