A Korona és a Ted Lasso tarolt az idei Emmyn

2021. szeptember 20. – 05:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvenharmadik alkalommal adták át az Emmy-díjakat vasárnap Los Angelesben. A legjobb drámasorozat A Korona (The Crown) lett, négy színésze – Gillian Anderson, Olivia Colman, Josh O'Connor és Tobias Menzies – is átvehette a szobrot.

A II. Erzsébetet alakító Colman Londonból jelentkezett be, azt mondta, minden percét imádta „ennek a fantasztikus utazásnak”, és a koronavírusban nemrég elhunyt édesapját is emlegette köszönőbeszédében, írja a BBC.

Olivia Colman a legjobb női főszereplő drámasorozatban díjával (A korona) – Fotó: Reuters / Peter Nicholls
Olivia Colman a legjobb női főszereplő drámasorozatban díjával (A korona) – Fotó: Reuters / Peter Nicholls

A Ted Lasso a legjobb vígjátéksorozat, A vezércsel pedig a legjobb mini- vagy antológiasorozat díját kapta. A streamingszolgáltatók átvették a vezetést a hagyományos tévécsatornáktól. A Netflix A Koronával hét, A vezércsellel két Emmyt szerzett. Az Apple TV+ sorozata, a Ted Lasso négy díjjal távozott a gáláról, írja az MTI.

A televíziós produkciók Oscar-díjának is nevezett elismerést idén Ewan McGregor (Halston) és Kate Winslet (Mare of Easttown) is megkapta, mindkettőjüket a legjobb főszereplő minisorozatban vagy tévéfilmben kategória győztesei lettek.

A legjobb színésznő és színész díját a vígjátéksorozatoknál Jean Smart (Hacks) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) vehette át.

„Ennek a sorozatnak a lényege a család, a mentorálás, a csapatmunka. Enélkül én sem lennék itt”

– mondta Jason Sudeikis, aki első Emmy-jelölését váltotta díjra a Ted Lasso főszereplőjeként. A brit focicsapathoz érkező amerikai edzőről szóló széria női és férfi mellékszeplője, Hannah Waddingham és Brett Goldstein is díjazott lett.

Az idei gálán a koronavírus-járvány miatt korlátozták a közönség létszámát, a házigazda Cedric the Entertainer volt.

A díjazottak teljes listáját többek között a CNN oldalán lehet megnézni>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!