Japán film nyert a miskolci Cinefesten, az elsőfilmes Kis Hajni külvárosi apa-lánya mozija a közönségdíjas

2021. szeptember 18. – 22:04

Másolás

Vágólapra másolva

A szerencse és a képzelet kereke című japán film nyerte a fődíjat a 17. miskolci Cinefesten, a legfontosabb magyarországi nemzetközi filmfesztiválon. Hamagucsi Rjuszuke rendező alkotását a fesztivál honlapja három találkozás történetét feldolgozó romantikus szkeccsfilmnek titulálja.

A fesztivál Nagydíját, ami valójában a második számű díj, Christos Nikou Almák című filmjének ítélte a zsűri, a Közönségdíjat pedig Kis Hajni elsőfilmes rendező Külön falka című filmje kapta. Utóbbi Tibi és Niki, a zűrös múltú apa és lánya kapcsolatát és közeledését mutatja be, Klág Dávid telexes kritikája szerint szuggesztíven és empatikusan, de közepesen sikerült cselekménnyel és történetvezetéssel. A Külön falka cinefestes premierje után a mozikban szeptember 30-tól látható.

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt rendező, Enyedi Ildikó új filmjének – A feleségem története – hazai premierjével zárult, a záróünnepségen pedig Jankovics Marcell emléke előtt tisztelegtek egy Posztumusz Életműdíjjal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!