Az Axel Springer médiavállalathoz kerül a Politico

2021. augusztus 26. – 15:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A politikai fókuszú, 15 éves online médium, a Politico a német kiadóóriáshoz, az Axel Springer médiavállalathoz kerül át, írja a Deadline.

A lap forrása szerint a vállalat több mint egymilliárd dollárért szerezte meg a Politicót, vele együtt pedig a Springerhez kerül a Politico Europe és a Protocol nevű technológia hírportál is. Az Axel Springer ezzel tovább bővül az amerikai médiapiacon, ugyanis már hozzá tartozik az Insider és a Morning Brew is.

Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója arról beszélt, hogy „kiváltság és felelősség lesz segíteni ezt a kiemelkedő médiumot jövőjének alakításában.

Az objektív és minőségi újságírás most fontosabb, mint eddig valaha. Kölcsönösen hiszünk a szerkesztői függetlenség és a pártoktól független tudósítás fontosságában”.

A Politico és a Protocol jelenleg 500 újságírót foglalkoztat. Az új tulajdonosról legutóbb itthon akkor lehetett hallani, amikor az Axel Springer bejelentette, kivonulnak a magyar piacról. Korábban a médiaóriáshoz tartozott többek között a Blikk, a Glamour, a Kiskegyed, több műsorújság és rejtvénylapok is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!