Koronavírusban meghalt Sonny Chiba filmes harcművész, a Kill Bill sztárja

2021. augusztus 19. – 22:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

82 éves korában, koronavírus-fertőzés miatt meghalt Sonny Chiba japán harcművész, a Kill Bill első részének sztárja – írja a Guardian.

Sonny Chiba Maeda Szadaho néven született 1939. január 22-én Fukuokában. Gyerekkorában tornázott, majd a karate felé fordult, és 1965-ben fekete övet szerzett. (Később dzsúdóban is fekete öves lett.) A színészi karrierje a hatvanas években kezdődött, és főként harcművészeti filmekben és tévéműsorokban szerepelt. Japánban hamar népszerű lett, az 1993-as Tiszta románc című film után pedig a nyugati közönség is megismerte a nevét, noha csak közvetetten szerepelt a filmben.

A Tiszta románc forgatókönyvét Quentin Tarantino írta, aki nagy tisztelője volt Chiba munkásságának, és ezt a filmbe is beleírta. A főszereplő, Christian Slater karaktere szintén rajong Sonny Chibáért, és folyton az ő filmjein lóg.

Tíz évvel később Tarantino és Chiba együtt dolgozott a Kill Bill első részén, Chiba a kardkészítő Hattori Hanzó szerepét alakította. Később a Halálos iramban: Tokiói hajsza című filmben is játszott, ő alakította a jakuzafőnök szerepét.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!