A vasszékdobálással vádolt színházigazgatóval megosztották a rá érkező panaszokat

2021. augusztus 12. – 06:38

frissítve

A vasszékdobálással vádolt színházigazgatóval megosztották a rá érkező panaszokat
Perjés János a Spirit Színház A karnevál vége című előadásának próbáján, 2012-ben – Fotó: Kallos Bea / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Spirit Színház alapító-tulajdonosa az ATV műsorában nemrég arról beszélt, hogy miután verbális és fizikai abúzusról szóló vádak merültek fel a személyével kapcsolatban, az ő meghallgatása nélkül zárták ki az általa vezetett színházat a Független Előadó-művészeti Szövetségből.

A Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) titkára szerint viszont nem igaz, hogy Perjés János feje fölött döntöttek volna, ugyanis folyamatos levelezés zajlott közöttük

– írja az Atv.hu. Rihay-Kovács Zita, a Független Előadó-művészeti Szövetség ügyvezető titkára, a biztonságos terek projekt koordinátora azt mondta, mélyinterjúkból állították össze a panaszokat tartalmazó dokumentumot, amit a FESZ ügyvezető titkára szerint meg is kapott Perjés János.

Ahogy arról a Telex korábban beszámolt, a panaszok szerint Perjés János, a Spirit Színház tulajdonosa többször dobált vasszékeket a társulat tagjai felé. A jelentés hat sértett panaszát tartalmazta, további panaszosok teljes anonimitást kértek.

Rihay-Kovács Zita az ATV-nek arról beszélt, hogy Perjés János személyesen jelezte a FESZ-nek, hogy nem kíván részt venni az eljárásban. A Független Előadó-művészeti Szövetség keddi közleménye után további panaszok is érkeztek az egyesülethez, amelyeket szintén kivizsgálnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!