Életműdíjat kap Johnny Depp a Karlovy Vary-i filmfesztiválon

2021. augusztus 10. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Johnny Depp is életműdíjat kap majd az augusztus végi Karlovy Vary-i filmfesztiválon. Ezt a spanyolországi San Sebastián-i filmfesztivál rendezői jelentették, mire kedden a spanyol női filmesek vezető szervezete, az Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales, elítélte a döntést, írja a The Hill.

A szervezet szerint ezzel rontottak a nemzetközi fesztivál hírnevén, mivel Deppről a bíróság lényegében kimondta, hogy párkapcsolati erőszakot követett el. A bírósági ügy lényege, hogy Depp beperelte a brit Sun bulvárlapot, mert feleségverőként hivatkoztak rá, a bíró viszont az újságnak adott igazat. Az 57 éves Depp egyébként továbbra is tagadja, hogy bántalmazta volna az akkori feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt. Azonban a tárgyalás során több, kifejezetten kellemetlen részlet is kiderült a pár magánéletéről. Heard rettegett a férjétől, aki állítása szerint ordítozott vele, rugdosta és fojtogatta, de Depp szerint éppen a felesége volt az, aki hajlamos volt az erőszakra, ügyvédje pedig megrögzött hazudozónak nevezte a nőt.

Depp mellett még Michael Caine angol színész is elismerést kap a fesztiválon, a világ filmművészetéhez való kiemelkedő hozzájárulásának elismeréseként veheti át a szemle Kristályglóbusz nevű díját. Az épp Magyarországon forgató Ethan Hawke színész, rendező, író is kap elismerést.

Az idei Karlovy Vary-i filmfesztivált augusztus 20–28. között rendezik meg, és egy magyar elsőfilmes is bemutatkozik rajta: a főleg a kelet-közép-európai régióra fókuszáló East Of The West szekcióban mutatják be a Külön falka című magyar filmet, amit Kis Hajni rendezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!