Nemzetközi produkcióknak szánt filmpark épülhet Mogyoródon

2021. július 27. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál tervezik az 50 hektáros Astra Filmland elnevezésű filmparkot, ami több ütemben, összesen 40 milliárd forintból épülne fel, magyar befektetőkkel, írja a projekt keddi sajtóközleménye.

A park a jelenleg is létező Astra Studios fejlesztése lenne. Ebben a stúdióban forgatták többek között A vaják és Terror sorozatokat is.

A tervekben szerepel még látogatóközpont, angol nyelvű filmes képzés, illetve a stábtagok családtagjai számára angol nyelvű óvoda és iskola létrehozása.

A sajtóközlemény szerint a filmparkban a hazánkba érkező nemzetközi stábok koncentráltan, egy helyszínen férhetnek hozzá a filmgyártáshoz szükséges legfontosabb kiegészítő szolgáltatásokhoz – építészműhelyek, eszközkölcsönzők, jelmezraktár, utómunka-stúdió – is.

A beruházás több fázisban valósul meg, a már ma is működő Astra 1 mellett két hónapon belül nyitja kapuit az Astra 2, majd egy újabb szakasz keretében készülhet el az Astra 3, illetve az Astra 4 fejlesztési ütem, amelyek során a már felsorolt szolgáltatások mellett a tervek szerint elérhető lesz egy a repülőgépes forgatásokhoz alkalmas speciális műterem, egy komplex digitális műterem, valamint az új, moduláris backlot – azaz külsősdíszlet-technológia.

„Eljött az idő, hogy az ágazat szintet lépjen” – idézi a közlemény a filmpark ötletgazdáját, Rajna Gábor producert (Saul fia, Akik maradtak).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!