Enyedi: Életemben ilyen gonosz kritikákat nem kaptam

2021. július 17. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán mutatták be a cannes-i filmfesztiválon Enyedi Ildikó új filmjét, A feleségem történetét, amely Füst Milán azonos című, 1946-ban megjelent regénye alapján készült. Az első kritikák nem voltak oda a nagy sikerű Testről és lélekről rendezőjének filmjéért: túl hosszúnak, vontatottnak és élettelennek találták, de azt is kifogásolták, hogy a nem angol anyanyelvű színészek is angolul kommunikálnak, és emiatt a dialógusok sokszor nem elég hitelesek. (A közönségnek viszont tetszhetett a film, mert felállva tapsoltak a bemutató végén.)

Enyedi Ildikó a kritikákra reagálva azt mondta a filmfesztivál helyszínén a hvg.hu-nak, hogy:

Életében ilyen gonosz kritikákat nem kapott, mint most az amerikai újságoktól.

Elmondása szerint az egyik főszereplőt, a Störr kapitányt alakító Gijs Naber „nagyon megborult” attól, amiket írtak róla, ő tartja benne a lelket. „Nagyon nagy ütés volt, most ezt kell megemészteni. Remélem, egyszer majd megértem, hogy mi volt ez az indulat.”

Jövőbeli terveiről azt mondta: egy fa lesz a főszereplője a következő filmjének, ami arról szól, hogyan változott a természethez való viszonyunk az elmúlt száz évben, de a Last Of Us című videójátékból készülő sorozatban is szívesen dolgozna, ha felkérik rá. Marvel-film rendezésére nem kapott még ajánlatot, és Enyedi szerint már nem is fog, túl öreg ahhoz, hogy felépítsék az amerikai piacon. A feleségem története szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!