467 millió forint értékben kelt el egy bontatlan Super Mario-játék, sosem adtak ennyit videójátékért

2021. július 12. – 16:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél millió dollárért kelt el egy bontatlan csomagolású Super Mario 64-es Nintendo-játék egy dallasi aukción, írja az MTI.

A Heritage Aukciósház közleménye szerint az 1996-os játékért vasárnap rekordárat, 1,56 millió dollárt (467 millió forintot) fizettek ki, ennyi pénzt még sohasem adtak egyetlen videójátékért sem. Az árverési ház szóvivője azt nem hozta nyilvánosságra, hogy ki volt a vásárló.

A Super Mario 64 a Nintendo 64 videójátékkonzol legkelendőbb játéka volt, ebben a játékban jelent meg először háromdimenziós karakterként a főhős, Super Mario. A Nintendo egy másik, bontatlan csomagolású játéka, a Legend of Zelda pénteken kelt el az aukciósháznál 870 ezer dollárért (261 millió forintért).

Ebben jelent meg először háromdimenziós karakterként Super Mario – Fotó: Heritage Aukciósház / AFP
Ebben jelent meg először háromdimenziós karakterként Super Mario – Fotó: Heritage Aukciósház / AFP

A Heritage videójáték-szakértője elmondta: még őket is meghökkentette, hogy a Super Marióért több mint egymillió dollárt adott meg egy vásárló. Áprilisban egy 1986-ban megvásárolt, bontatlan Super Mario Bros. játékért, amelyet valaki a fiókjában felejtett, 660 ezer dollárt (198 millió forintot) fizettek ki a Heritage árverésén.

Kövess minket Facebookon is!