A Petőfi tévé új főszerkesztője a leendő műsoraikról: Nem derül ki senkiről évad közepén, hogy meleg vagy transznemű

2021. június 25. – 14:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Petőfi rádió és tévécsatorna élére néhány hónappal ezelőtt új főszerkesztőt neveztek ki Béli Ádám személyében. Béli az Origónak adott interjújában most egyértelmű iránymutatásokat fogalmazott meg a Petőfi rádió és tévé jövőjével kapcsolatban.

Béli rögtön azzal kezdte az interjút, hogy Magyarország túlságosan is fővárosközpontú, ezért műsoraikban igyekeznek majd más magyarlakta területekre is koncentrálni. Ezzel kapcsolatban elmondta: „Közmédiásként nem az a feladatunk, hogy bekeretezünk bizonyos tartalmakat és tendenciákat, és elmondjuk arról, hogy az jó-e, vagy rossz. Azt a gyakorlatot szeretném megvalósítani, hogy alternatívákat kínáljunk a normalitás szemszögéből közelítve.”

A könnyűzenei irányokkal kapcsolatban Béli megjegyezte, hogy bár egy zenés televízió esetében meghatározó lehet persze az igazgató zenei ízlése, mindenkit megnyugtatna, hogy csapata és a saját személyes ízlése is „minőségi gyökerekből táplálkozik”.

„Azt szeretném, hogy ne feltétlen azokat a zenekarokat hallják és lássák a Petőfi tévében és rádióban az emberek, akik fesztiválokon lépnek fel, hanem azok jelenjenek meg a fesztiválszínpadokon, akiket mi a Petőfi tévében és rádióban játszunk”

– mondta a Petőfi rádió új igazgatója, aki több új formátum és tartalom elindításáról beszélt, például arról, hogy terveznek saját koncertsorozatot, amit felvesznek és műsorra is tűznek. Emellett fikciós sorozatot is szeretnének csinálni, ami

„a »Netflix-kultúra«️ elvárásrendszerétől elszakadva – nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális, vagy nem kell felmentenünk a bűnei alól senkit pusztán azért, mert korábban nehéz élete volt.”

Ezekben azt szeretnék megmutatni, hogy „az embereknek normális életük van, normális problémákkal küzdenek, és azokra keresnek normális megoldásokat”. Szóba került még, hogy a scripted reality műfaján belül „értékteremtő” módon szeretne történeteket bemutatni.

Béli a Kaposvári Egyetem színművész szaka mellett művészetmenedzsment mestert is végzett a MOME-n. Az interjúban színészi pályáról való letérését Béli azzal indokolta, hogy „nem a megfelelő szellemi-ideológiai közegben” kezdte el a pályáját, ahol nyomás alatt érezte magát, hogy „oldalt kell választania” és hogy konzervatív identitásával a közegellenállás összeroppantja.

Béliről, a Petőfi rádióról és a magyar könnyűzene jelenlegi helyzetéről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!