Elkészült Tarantino regénye a Volt egyszer egy Hollywoodról

2021. június 23. – 09:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már elő lehet rendelni Quentin Tarantino regényét, ami a rendező tavalyi filmjének, a Volt egyszer egy Hollywoodnak a könyvváltozata.

Ez a könyv a rendező első fikciós munkája, ami nyomtatásban megjelenik, Tarantino szerint pedig a könyv nem pusztán újra elmeséli majd a tíz Oscar-díjra jelölt, sztárokkal teletűzdelt film történetét, de ki is bővíti majd azt. A regényben a két főszereplő, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és Cliff Booth (Brad Pitt) életébe is mélyebb betekintést nyerhetünk, és megtudhatjuk, mit csináltak a film cselekménye előtt, illetve után.

A könyvhöz készült egy előzetes is, amiben főképp a filmből kivágott jelenetek vannak.

Később kijön egy másik könyve is, ami a Cinema Speculation címet viseli, és a kiadó leírása alapján az 1970-es évek filmjeibe enged majd betekintést esszék, kritikák, személyes írások és be nem teljesült lehetőségek segítségével. Tarantino többször elmondta már, hogy irodalmi hősnek tartja a New Yorker egykori filmkritikusát, Pauline Kaelt, az évek során pedig elejtett arra utaló megjegyzéseket, hogy a tizedik filmje után maga is a filmes szenvedélyeiről szeretne majd írni. Ez a könyv vélhetően egy öles lépés lesz ebbe az irányba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!