Tarantino könyvet ír a Volt egyszer egy Hollywoodból

2020. november 18. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Quentin Tarantino két könyvre szóló szerződést kötött a HarperCollins kiadóval, melynek keretében elsőként a rendező tavalyi filmjének, a Volt egyszer egy Hollywoodnak jelenik majd meg a könyvváltozata, később pedig egy, a '70-es évek filmjeire fókuszáló mű érkezik majd – írja a Deadline.

A Volt egyszer egy Hollywood lesz a rendező első fikciós munkája, ami nyomtatásban megjelenik, elmondása szerint pedig a könyv nem pusztán újra elmeséli majd a tíz Oscar-díjra jelölt, sztárokkal teletűzdelt film történetét, de ki is bővíti majd azt. A regényben a két főszereplő, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio )és Cliff Booth (Brad Pitt) életébe is mélyebb betekintést nyerhetünk majd, és megtudhatjuk, mit csináltak a film cselekménye előtt, illetve után.

„A hetvenes években a különféle filmekből készített regények voltak az első felnőtt könyvek, amiket olvastam, és a mai napig rendkívül vonzódik hozzájuk. Ennek rajongójaként büszkén jelenthetem be a Volt egyszer egy Hollywoodot, mint az én adalékomat ehhez a sokszor elhanyagolt, mégis szeretett alműfajhoz. Nagyon várom, hogy tovább bővíthessem a karaktereimet és a világukat egy irodalmi műben, ami remélhetőleg képes lesz majd felérni a filmes párjához”

– mondta Tarantino, akinek könyve első körben puhafedeles kiadásban jelenik majd meg, jövő év végén azonban érkezik belőle keményfedeles változat is.

A rendező másik könyve a Cinema Speculation címet viseli, és a kiadó leírása alapján az 1970-es évek filmjeibe enged majd betekintést esszék, kritikák, személyes írások és be nem teljesült lehetőségek segítségével. Tarantino többször elmondta már, hogy irodalmi hősnek tartja a The New Yorker egykori filmkritikusát, Pauline Kaelt, az évek során pedig elejtett arra utaló megjegyzéseket, hogy a tizedik filmje után maga is a filmes szenvedélyeiről szeretne majd írni, ez a könyv vélhetően egy öles lépés lesz ebbe az irányba.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!