A Karinthy-gyűrűs Kőhalmi Zoltán arra kérte a közmédiát, mondják el, mégis hogyan viselkedjen egy Karinthy-gyűrűs

2021. június 11. – 20:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról pénteken írtunk, Galla Miklós humoristától megtagadta a közmédia a Karinthy-gyűrűt, mondván, méltatlan a díjra. Gallát még februárban értesítették a díjról, mely a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak jár. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – a díj alapítójának jogutódja – a héten levelében azt írta, Galla azért nem kapja meg a díjat, mert

„közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

Az esetre reagált Kőhalmi Zoltán is, aki történetesen Karinthy-gyűrűs humorista. Ahogy Facebook-bejegyzésében kezdte,

„A mai napon értesültem róla, hogy a díjazottak »tevékenységének«️ a »közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével«️ kell összeegyeztethetőnek lenni. Amikor az elismerést kaptam, valamiért elfelejtettek minderről tájékoztatni, én pedig nagyon meg voltam illetődve, ezért nem kérdeztem rá.”

A humorista hozzátette a Dobos Menyhértnek címzett nyílt levelében:

„Kérném, küldje el írásban, mit tehetek, és mit nem, illetve szívesen vennék egy általános iránymutatást, ha esetleg váratlan helyzetbe kerülnék, és önálló gondolatokat kellene megfogalmaznom.”

Végül Kőhalmi azt tanácsolta, ha már itt tart a döntőbizottság, vizsgálják át az eddigi Karinthy-gyűrűs díjazottakat is, ehhez

„segítségükre lehet, hogy mindegyikükről számos leleplező erejű hangfelvétel készült, ahol hosszan fejtik ki saját nézeteiket, valaha ezt nevezték Rádiókabarénak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!