Vidnyánszky megerősítette: ő nem javasolta 28 éves tanítványának, hogy színházigazgató legyen

2021. június 10. – 17:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vidnyánszky Attila nem javasolta tanítványának, a 28 éves Berettyán Nándornak, hogy elvállalja a Karinthy Színház igazgatói posztját. A Nemzeti Színház igazgatója az Indexnek adott interjúban a következőkkel magyarázta ezt:

Szeretem ezt a gyereket, nagyon tehetségesnek tartom mint színészt, és féltettem. (…) Minden igazolódott, amitől óvtam, és továbbra is féltem őt, mert nem biztos, hogy kész van erre. Ezért javasoltam, hogy gondolja át erősen. De így döntött.

Mint megírtuk: a színházat alapító Karinthy Márton 2019-es halála után a Vidnyászky Attila által vezetett Magyar Teátrumi Társaság lett a Karinthy Színház fenntartója és tulajdonosa. A színház igazgatója Berettyán Nándor lett, aki Vidnyánszky színészosztályában végzett Kaposváron, majd Vidnyánszky leszerződtette őt a Nemzeti Színházba.

Berettyán Nándor a Partizánnak adott interjúban arról beszélt, hogy korábban semmilyen gazdasági társaságot nem vezetett, könyvelési tapasztalata kizárólag egyéni vállalkozóként van, a Karinthy pénzügyeit saját bevallása szerint egyelőre nem érti teljes mértékben, bár már bement „megnézni a számokat”, bízik abban, hogy ebbe bele fog tanulni.

Berettyán is azt mondta, hogy szerinte egykori osztályfőnöke valójában nem is támogatta a kinevezését, mert folyamatosan le akarta beszélni arról, hogy ezt elvállalja. Ő azonban az egész generációjáról szeretné bebizonyítani, hogy képes színházat működtetni, ezért fogadta el a kinevezést.

Vidnyánszky Attilát az Indexnek adott interjúban arról is kérdezték, van olyan tanár, akit sajnál, hogy távozott a Színház és Filmművészeti Egyetemről, és már nem fog ott tanítani. Vidnyánszky erre ezt válaszolta:

Nem én küldtem el őket, ők álltak fel. Nem az én döntésem volt, tehát nem az a kérdés, hogy én sajnálom-e, vagy sem. (…) Minden tudást, minden értéket sajnálok, ami már nincs abban az intézményben, amelyben én is dolgozom.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!