Idén ismét telefirkálhatja a busz- és villamosmegállókat

2021. június 4. – 05:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év kihagyás után idén nyárra ismét kiírta közterületi novellapályázatát a JCDecaux médiavállalat, amely egyebek mellett a fővárosi tömegközlekedés megállók hirdetési felületeit is kezeli. A legjobb húsz novella szerzőinek történetei idén is a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók, ahogy ez 2017-2019 között is történt.

Emellett idén először a legjobb írások úgynevezett virtuális kiterjesztést is kapnak, úgynevezett „vizuális podcast” formájában is megszólalnak. A legjobb írásokból ugyanis Vecsei H Miklós, Pesák Ádám és Kiss Flóra színművészek közreműködésével podcast- és Youtube videósorozat készül. A projektbe a JCDecaux mellé beszállt Magyar Telekom emellett különdíjjal ismer el egy olyan fiatal alkotót, aki a pályázati kiírás szerint „digitálisan optimista”, továbbá aki „tehetségével kiemelkedik a többiek közül és kellően tettre kész ahhoz, hogy író váljon belőle”.

A pályázati feltételek a korábbi kiírásokkal megegyeznek: egy szerző legfeljebb három novellát küldhet be, egy-egy írás terjedelme 3600-4000 leütés lehet. A novellákat június 15-ig lehet beküldeni a novella.jcdecaux.hu felületen.

A zsűri elnöke, akárcsak az előző években, Grecsó Krisztián József Attila-díjas író – egyben a Telex tárcarovatának rendszerese szerzője –, aki Vecsei H. Miklóssal és a Magyar Telekom által delegált zsűritaggal közösen választja ki a húsz legjobb alkotást. Az első három helyezett 300, 200 és 100 ezer forintos pénzjutalmat is kap.

Az első három évben összesen 10 800 novella érkezett a JCDecaux népszerű pályázatára, a legjobbakból pedig 2019-ben válogatáskötet született a Líra Könyv és az Athenaeum Kiadó gondozásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!