Lady Gagát 19 évesen szexuálisan bántalmazta, teherbe ejtette, majd kitette a producere

2021. május 21. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lady Gaga 19 éves volt, amikor egy zenei producer megerőszakolta, majd több hónapnyi bántalmazás után terhesen kitette a szülei utcájában – erről beszélt az énekesnő az Apple TV+ műsorában.

Gaga többször is beszélt már arról, hogy szexuális bántalmazás túlélője, és szívesen adja az arcát a mentális egészség fontosságáról szóló ügyekhez. Most Harry herceg és Oprah Winfrey közös, „The Me You Can't See”, vagyis „Az énem, amit nem láthatsz” című, mentális egészségről szóló sorozatának első epizódjában mesélt arról, milyen nehéz a gyógyulás az átélt traumák után. Könnyek között idézte fel a 16 évvel ezelőtti emlékeit arról, ahogyan azzal fenyegették, hogy megsemmisítik a zenéit, amikor megpróbált ellenállni, és azt mondta, hogy

soha nem fogja megnevezni az elkövetőjét.

Az énekesnőnek később pánikrohamai voltak, ami miatt a világ körüli turnéjának több állomását is törölnie kellett, csak később jött rá, hogy ekkor a szexuális bántalmazásának traumáját élte újra.

„Először mindenhol fájdalmat éreztem, aztán zsibbadtnak éreztem magam, majd hetekig beteg voltam. Rájöttem, hogy ez ugyanaz a fájdalom volt, amit akkor is éreztem, amikor az a személy, aki megerőszakolt, kitett a szüleim utcájának sarkán azért, mert terhes voltam, hánytam és rosszul voltam. Engem bántalmaztak, és hónapokig bezártak egy stúdióba”

– idézi Lady Gaga visszaemlékezését az Independent. Az énekesnő arról is beszélt, hogy két és fél évre volt szüksége a talpra állashoz, de egyetlen pillanat alatt vissza tud csúszni a fizikai és érzelmi fájdalomba még ma is, ha felidézi bármi apróság a traumáját.

Van segítség!

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-es számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!