Közös műsort indít a mentális egészségről Oprah Winfrey és Harry herceg

2021. május 10. – 20:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mentális egészségről szóló dokumentumfilm-sorozatot készít Oprah Winfrey és Harry herceg – írta meg az NBC News.

A sorozat „The Me You Can't See”, vagyis „Az énem, amit nem láthatsz” címen fut majd, és május 21-én mutatják be az Apple Tv+-on.

A sorozatban híres és nem híres embereket mutatnak majd be, akik mentális problémákkal küzdenek vagy küzdöttek, emellett pedig szakemberek is megszólalnak majd a témában. Az Apple közleménye szerint olyan ismert emberek tűnnek majd fel a műsorban, mint Lady Gaga vagy Glenn Close.

A műsor házigazdái Winfrey és Harry herceg lesznek, és „ők maguk is megnyílnak majd a saját lelki egészségükkel kapcsolatban” – áll az Apple bejelentésében.

„A sorozat kultúrán, életkoron, nemen és a társadalmi-gazdasági státusz határain is átlép, hogy eltörölje a mellőzött téma stigmáit, és reményt adjon a nézőknek, hogy tudják: nincsenek egyedül” – írták a sorozatról.

„Különböző életbe születünk, különböző környezetben nevelkedünk, és ennek eredményeként különböző tapasztalatokat szereztünk. De közös élményünk, hogy mindannyian emberek vagyunk” – mondta Harry herceg.

Winfrey arról beszélt, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van rá, hogy a mentális egészég körüli szégyenérzetet felváltsa az együttérzés és az őszinteség, valamint hogy a sorozatuk célja, hogy világszerte párbeszéd induljon a témáról.

Harry herceg és Oprah Winfrey között már korábban is szóba jött a hercegi pár mentális problémákkal tűzdelt útja a márciusi, elképesztő nézettséget hozó interjújuk során. Harry herceg akkor arról beszélt, hogy „csapdába esett” a királyi családban, amelyből Meghan segítségével tudott kiszabadulni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!