Megvenné az Amazon az MGM filmstúdiót

2021. május 18. – 14:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Iparági pletykák szerint az Amazon tárgyalásokat folytat az MGM felvásárlásáról, 9 milliárd dollárt adna a James Bond-franchise jogaival is rendelkező stúdióért, írja a Sky News.

Az MGM-hez tartozik A szolgálólány meséje, a Fargo, illetve a híresebb filmek közül a Rocky, a Robotzsaru, valamint a 007-es sorozat. Az üvöltő oroszlános logójáról is ismert stúdiót 1924-ben alapították, gyártásai 177 Oscar-díjat kaptak, köztük 12-t legjobb filmért, köztük találhatjuk a West Side Story, az Annie Hall és a Farkasokkal táncoló című filmet is.

Az filmes műfajban a Prime szolgáltatásával jelen lévő Amazon nem kívánta kommentálni az értesüléseket. Az Amazon nyeresége tavaly majdnem megduplázódott, 21,3 milliárd dollárra emelkedett. Az alapító, Jeff Bezos épp egy hete adott el egy szép pakkot az Amazon-részvényeiből 1,7 milliárd dollár értékben, így májusban már összesen mintegy 6,7 milliárd dollárnyi részesedését értékesítette. Más filmstúdiókhoz hasonlóan az MGM-et viszont súlyosan érintette a koronavírusjárvány, hiszen a mozik az elmúlt év nagy részében világszerte zárva tartottak.

Sok nagy hollywoodi stúdió nagyobb médiakonszern részeként működik. A Paramount a Viacomé, a Warner Bros. az AT&T tulajdonában van, a Disney a Fox tulajdonosa, a Universal pedig a Comcasthoz tartozik, amely egyben a Sky tulajdonosa is.

Hogy itthon mit nézhetünk a nyáron a mozikban, azt itt szedtük össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!