Új helyszínre költözik a Margó Irodalmi Fesztivál

2021. május 12. – 16:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány miatt tavaly még online tartották, idén azonban új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált, közölték a szervezők a Telexszel szerdán.

Az idén 10 éves Margót június 10. és 13. között rendezik meg. Itt mutatja be új kötetét többek között Spiró György, Závada Péter, Hartay Csaba, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre, Varró Dániel, továbbá bemutatkoznak a Libri irodalmi díjak idei nyertesei, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

A Margón lesz először látható Vecsei H. Miklós barátaival közös produkciója, a Csoóri Sándor műveiből összeállított, Párbeszéd, sötétben című koncert, Závada Péter Gondoskodás című új verseskötetét mutatja be zenész barátaival kiegészülve, és újra fellép az első Margó programjából kinövő Rájátszás is.

Az idén új helyszínre költöző Margó Irodalmi Fesztiválon mutatják majd be Haász János kollégánk májusban megjelenő, Mire felnövünk című könyvét is, amely az előző, 2017-es kötethez hasonlóan ismét svéd típusú gyerekverseket fog tartalmazni. A könyvet Egri Mónika illusztrálta.

A szervezők „tágas és levegős”, ültetett szabadtéri programokat ígérnek, amelyek védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók. A részletes program május közepétől lesz elérhető a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom