Akinek hiányzott Adam Driver dörmögő hangja, az szeretni fogja ezt a filmelőzetest

2021. április 19. – 19:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik július 6-án a 74. cannes-i fesztivál – jelentette be hétfőn Thierry Frémaux igazgató a France Inter francia közrádióban.

Az MTI beszámolója szerint a francia rendező kilenc év után tér vissza a Croisette-re, előző filmje, a Holy Motors is a fesztiválon debütált. Az Annette-t a hivatalos válogatás versenyprogramjában mutatják be, íme a film előzetese:

A film főszereplője egy szerelmespár, a humorista Henry és a világhírű énekesnő Ann, akiknek életét teljesen felborítja lányuk, Annette születése. A film az amerikai Sparks art-pop duó ötlete alapján készült, a film zenéjét is ők jegyzik.

„A vizionárius és rejtélyes Leos Carax alkotta meg az elmúlt 35 év francia filmjeinek néhány legszebb jelenetét, alkotásaiban a rendezése eredetiségét bizonyította. A végeláthatatlan képzelőerő költői mestereként, a francia mozi fenegyerekeként felrúgja a szokásokat és a műfaji határokat, és egy víziókkal és fantomokkal teli világot alkot meg” – írta közleményében a fesztivál a rendezőről.

„Leos Carax minden filmje esemény. Ez utóbbi minden ígéretét beváltja. Az Annette a remélt ajándék a mozi, a zene és a kultúra szerelmeseinek, mindazoknak, akik annyira hiányoztak nekünk egy éve” – írták a fesztivál szervezői.

A hagyományosan májusban tartott cannes-i fesztivált idén júliusra halasztották. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy a kijelölt időpontban, július 6. és 17. között megrendezzék, az egy év után a filmes világ legjelentősebb eseménye lehet, miután az elmúlt hónapokban a legjelentősebb filmfesztiválokat csak interneten tudták megtartani. Thierry Frémaux szerint a hivatalos válogatás programjaiba meghívott filmek listáját május 27-én teszi közzé a fesztivál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!