Online nézhető az egyik legrangosabb filmfesztiválon díjazott magyar animációs film

2021. április 13. – 10:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint két éves sikeres fesztiválkörút után már online is elérhető a díjnyertes magyar animáció, a MOME-n végzett Buda Flóra Anna diplomamunkája, az Entropia.

A magyar.film.hu azt írja, Buda Flóra Anna 2018-ben diplomázott a MOME animáció mesterszakán Entropia című kisfilmjével. Nevére akkor figyelt fel a közönség, amikor 2019-ben bejutott a 69. Berlinale rövidfilmes versenyprogramjába, ahol elnyerte az LMBTQ alkotásokat díjazó Teddy-díjat.

Az Entropia három párhuzamosan létező univerzum működését mutatja be. A három térben három fiatal nő él különböző körülmények között. A rendszerbe hiba folytán bekerül egy légy, mely mindhárom világ között képes átjárni, megnyit egy portált melynek következtében a lányok képesek kilépni a saját közegükből és el tudnak indulni egymás felé.

A filmhu 2019-ben a Berlinale előtt interjúzott a rendezővel, aki elmondta, a film önmaga kereséséről szól, mindhárom nőben van valami belőle. A rendező mesélt arról, hogy a filmet képileg Sorrentino inspirálta, hangban és atmoszférateremtésben Lars Von Trier és Kubrick, de Michel Gondry Noam Chomsky-ról szóló interjúfilmje, az Is The Man Who Is Tall Happy? is nagy hatással volt rá, akárcsak David Lynch világa.

Az Entropia itt megtekinthető:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!