Közel egymilliárd forintnyi összeget adtak az első Superman-képregény egyik példányáért

2021. április 7. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordáron, közel egymilliárd forintos összegért kelt el az első Superman-képregény egyik első példánya, írja az AP hírügynökség alapján az MTI. Magántranzakció keretében adott egy vevő 3,25 millió dollárt (azaz átszámítva 986 millió forintot) az Action Comics első, 1938. júniusi kiadásából fennmaradt füzetért.

Az eladó még 2018-ban vette meg a legjobban megőrzött példányok egyikét, amiből bár annak idején több százezret adtak ki, mára csak közel 100 darab maradt fenn belőle a becslések szerint. A most eladott füzet a legjobb állapotban megőrzött példányok közé tartozik – közölte a ComicConnect.com.

Nemcsak a képregényekre, de a popkultúra más területeire is nagy hatást gyakorolt az Action Comics, ami megalapozta a ma is ismert amerikai szuperhős-képregények műfaját. A sorozat első füzete arról szól, hogyan került a Földre a természetfeletti képességű Clark Kent – azaz Superman, a képregény-univerzumok egyik legsikeresebb és legnépszerűbb karaktere

Az új árrekord csak kis összeggel haladja meg a korábbit: 2014-ben kicsivel több mint 3,2 millió dollárt adtak az Action Comics első számának egy másik, ugyancsak jó állapotú példányáért egy árverésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!