Broadway-előadás is készül a Trónok harcából

2021. március 31. – 09:15

Broadway-előadás is készül a Trónok harcából
Fotó: MOHSSEN ASSANIMOGHADDAM / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Trónok harca színházi adaptációján dolgozik George R.R. Martin, a Trónok harca-univerzum alkotója. Az élőszereplős, látványos díszletelemek között játszódó előadásokat 2023-tól mutathatják be a világ leghíresebb színpadain, például a New York-i Broadwayen és a londoni West Enden – írja a The Hollywood Reporter.

Az előadás producerei többek között Simon Painter és Tim Lawson lesznek (korábban ők voltak a The Illusionists nevű showműsor producerei). Az adaptáción Martinnal együtt dolgozik még Duncan Macmillann dramaturg és Dominic Cooke rendező is.

„Elképesztő csapat gyűlt össze, kezdve a producerekkel, Simon Painterrel, Tim Lawsonnal és Jonathan Sanforddal. A világom és a szereplőim iránti tudásuk és szeretetük már az első pillanatban lenyűgözött” – mondta Martin, aki azt is hozzátette, hogy az előadásnak mindenképp látványosnak kell lennie.

A darab Westeros történetének egy fontos időszakában, a tíz napig tartó harrenhali nagy lovagi játékon játszódik, amely 16 évvel a Trónok harca-sorozat cselekményei előtt zajlott. A Trónok harca világából jelenleg több sorozat is készül, de ez az előadás lesz az első, amelyben a 2019-ben véget ért eredeti tévésorozat kedvenc karakterei közül többen is feltűnnek majd.

„Ez a darab mutatja meg először a mérföldkőnek számító esemény kulisszatitkait. A produkció középpontjában a szerelem, a bosszú, az őrület és a próféciák veszélyei állnak majd, az előadás során pedig olyan titkok és hazugságok tárulnak fel, amelyekre eddig csak utaltak a regényekben” – olvasható a darab hivatalos leírásában.

George R.R. Martin közelmúltbeli munkásságáról, valamint a Trónok harca folytatásairól ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!