Demi Lovato azt mondja, tiniként megerőszakolta egy munkatársa a Disney Channelnél

2021. március 17. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Demi Lovatóról szóló dokumentumsorozat (Tánc az ördöggel) új részében az énekesnő felfedi, hogy tinédzserkorában megerőszakolta valaki, akivel együtt dolgozott, de hiába beszélt az esetről, a férfi tettének nem lett következménye.

Lovato a kétezres évek vége felé a Disney Channelen szerepelt, és olyasvalaki erőszakoskodott vele, aki ugyanazon a forgatáson dolgozott. A Guardian beszámolója szerint az énekesnő nem árulta el az erőszaktevő nevét, de azt igen, hogy már akkor sem hallgatott a történtekről, ám a férfit ennek ellenére nem távolították el a forgatásról.

Lovato úgy emlékszik vissza az esetre, hogy egy eleinte konszenzuálisan induló történet vált traumatikussá: Lovato, aki azok közé a Disney-nek dolgozó tinisztárok közé tartozott, akik szüzességi fogadalmat tettek a házasságig, egy pontig szívesen kavart a férfival, de aztán szólt, hogy nem szeretne tovább menni, mert még szűz. Beszámolója szerint a férfit akkor már ez nem érdekelte, és folytatta, így végül egy nemi erőszak során veszítette el a szüzességét.

Az ehhez hasonló történeteket átélőkre jellemző módon Lovato sokáig saját magát is hibáztatta az erőszak miatt, mondván mégiscsak ő ment be a férfival a szobába. Egy hónappal később még fel is hívta a férfit annak részeként, hogy megpróbáljon úgy tenni, mintha ő lenne a helyzet irányítója, de ettől végül csak még rosszabbul érezte magát. Ráadásul annak ellenére, hogy szólt az esetről, a férfira nézve nem lett következménye a dolognak, így a munka során továbbra is állandóan látnia kellett.

Lovato dokusorozatában rengeteg felkavaró részletet árul el az életéről: beszél drogfüggőségéről és a hozzá kapcsolódó életveszélyes helyzetekről, evési zavarairól (amelyekhez mint mondja, a szüzességi fogadalommal súlyosbított nemierőszak-ügy is hozzájárult).