Eperjes Károly: Orbán Viktor Isten támogatásával harcol „történelmi tetteiért”

2021. március 16. – 13:19

frissítve

Eperjes Károly: Orbán Viktor Isten támogatásával harcol „történelmi tetteiért”
Egervári Sándor szövetségi kapitány (b), Eperjes Károly (k) színművész és Orbán Viktor miniszterelnök (j) beszélget a lelátón a székesfehérvári Sóstói Stadionban – Fotó: Kollányi Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az „abortuszra nincs indok”, a „vakcinából olyat kell választani, amiben nincs halott embrió”, és drogozások egészen addig a pontig, míg a sátán dílerhez nem küld: Eperjes Károly, a 66 éves Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész interjút adott a 24.hu-nak.

Eperjes az interjú elején arról beszélt, hogyan nem lett belőle pap (főként a nők miatt), és hogyan lett ehelyett inkább színész. Majd kitért három, hitével kapcsolatos hullámvölgyére, az elsőnek egy halálközeli kórházi élményét tekintette, mely óta mer igazán abszurdot játszani. A másik hullámvölgyéről azt mondta:

„Állandóan visszacsúsztam, bűnösen éltem. Ital, kábítószer, satöbbi. Azt gondoltam, például, ha drogost játszom, a való életben is ki kell próbálnom, de ez marhaság, hiszen akkor ölni is kéne, amikor gyilkost alakítok.”

Hozzátette, a „70-es, 80-as évek színészei mindenhol” drogoztak, „nemzetközi filmfesztiválokon úgy ment körbe a staub, hohohó!”. Eperjes arra is kitért, hogy „a fű volt a minimum”, a „tűig nem jutott”, de „az alatt volt minden”. És hogy anyagilag hogy bírta, arról azt mondta:

„Sose fizettem érte! Kaptam, hiszen én voltam a híres, vagy inkább hírhedt menő ripkó művészke. De már csak kicsi kellett, hogy elég ronccsá váljak ahhoz, hogy a Fickó elzavarjon a dílerhez.”

Kifejtette, „Fickó” alatt a sátánra gondol.

Elmesélte azt is, hogy szerepeiben gyakran segít hite, illetve azt is, hogy olyan darabokban, melyek „nem példázatok, hanem hazugságok”, nem játszhat: ilyen az István, a király vagy a Jézus Krisztus Szupersztár. Ahogy fogalmazott:

„»Veled, uram, de nélküled!«️ Ezt mondja István a darabban. Hogy mi van?! A Jézus Krisztus Szupersztárban pedig Júdás a nyerő, s Jézus nem támad föl. Tessék?! Ez nem művészet, hanem valóságshow.”

Végül kitért arra is, „nem létezhet liberális, szocialista vagy nacionalista keresztény”, pláne, hogy „a liberalizmus ott kezdődik, hogy például ellopom a barátom radírját, ceruzáját.” Beszélt hite jegyében az abortuszról is, mondván:

„Természetesen a nő dönt, de nem mindegy, hogy az áldás vagy a terhesség mellett teszik le a voksukat a meghívottak. És az sem árt, ha a férfi apajelölt a nő párjaként is véleményt formálhat. Egyeske és ketteske csak a matematikában hoz létre hármaskát. (…) Az életet Isten adja, ember nem veheti el, vagyis abortuszt semmi nem indokolhat.”

Arról, hogy az orosz vakcinával szeretne oltatni, azt mondta:

„Schneider kazah püspök felhívja a figyelmünket, hogy keresztényi feladatunk olyan vakcinával oltatni be magunkat, mely sem nem állatból, sem nem halott vagy élő embrióból nyer úgynevezett alapanyagot, hanem közvetlenül a vírusból.”

Hozzátette, ilyen tudomása szerint csak az orosz és az egyik kínai vakcina. Az SZFE-ügyről azt mondta, itt volt „az ideje a rendcsinálásnak”, nemcsak az SZFE-n, hanem „az egész országban”. Eperjes végül Orbánról is nyilatkozott, a miniszterelnökről, avagy „barátjáról” azt mondta:

„Viktor embert próbáló küzdelmet folytat, amit csak Istenbe vetett mély hittel vívhat meg. (…) Mindennap imádkozom, hogy legyen erejük a történelmi tetthez.”

A luxusgépekre és NER-vagyonokra pedig azt reagálta a színművész, „mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!