Anyaszült meztelenül tiltakozott egy színésznő a francia Oscar-gálán

2021. március 14. – 15:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy francia színésznő meztelenre vetkőzött Franciaország legrangosabb filmes díjkiosztóján, a francia Oscar-díjnak is nevezett César-díj szombati gáláján, hogy így hívja fel a figyelmet arra, hogy a francia művészek rengeteg bevételtől estek el a koronavírus-járvány miatt, és több támogatásra van szükségük.

A CNN cikke szerint az 57 éves színésznő, Corinne Masiero szamár jelmezben, festett vérfoltokkal tarkítva érkezett a színpadra, hogy felkonferálja a legjobb jelmez kategóriát. Aztán levette saját jelmezét, teljesen meztelenre vetkőzött. A mellkasára az volt írva, hogy „kultúra nélkül nincs jövő”, a hátára pedig az, hogy „add vissza a művészetünket, Jean”. Az utóbbi mondattal minden bizonnyal Jean Castex francia miniszterelnöknek üzent.

Franciaországban a mozik és a színházak október 30. óta zárva vannak. Tüntetők márciusban országszerte több nagy színházat is elfoglaltak, és azt követelték, hogy a járványügyi szabályokat, a megfelelő távolságtartást betartva nyissák meg a nézők előtt az intézményeket.

Csütörtökön a francia kormány elismerte, hogy a kulturális szektor az egyike azoknak az ágazatoknak, amelyeket a koronavírus-válság leginkább érintett, és további húszmillió euró (több mint hétmilliárd forint) támogatást jelentett be az ágazat számára.

A témában megszólalt Stephane Demoustier producer-rendező is, aki érthetetlennek tartja, hogy ha mondjuk a Zara ruhaüzletekbe be lehetett menni ezekben a hónapokban, akkor például moziba miért nem. Franciaországban a járvány kezdete óta kilencvenezer ember halt meg a koronavírus okozta betegség miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!