II. Erzsébet Meghan Markle nyakán térdel a Charlie Hebdo címlapján, a britek kiakadtak

2021. március 13. – 22:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási felháborodás fogadta Nagy-Britanniában a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo legújabb címlapján látható karikatúrát, amely összemossa a brit királyi családon belüli feszültséget és a George Floyd-gyilkosságot, ugyanis a karikatúrán az látható, ahogy II. Erzsébet brit királynő térdel a földön fekvő Meghan Markle nyakán.

A rajz mellett olvasható felirat teljesen egyértelművé teszi, mely két esetet kapcsolták össze a francia lapnál, hiszen az áll ott, hogy „Miért hagyta el Meghan a Buckingham palotát? »Mert nem kaptam levegőt!«”

A címlap természetesen Harry herceg és Meghan Markle hét eleji, Oprah Winfrey-nek adott interjújára utal, amiben a pár arról beszélt, hogy a királyi családon belüli rasszizmus miatt hagyták el az Egyesült Királyságot, és mentek előbb Kanadába, majd az Egyesült Államokba.

Az egyik brit jogvédő szervezet vezetője, Halima Begum például arról írt a címlapot látva, hogy az se nem feszeget semmilyen határokat, se nem vicces, és inkább csak erősíti a rasszizmust, ezzel pedig sértővé válik, és elbagatellizálja a problémát.

A címlap emellett a királynő mögött állókat is kiborította, hiszen II. Erzsébet vörös szemmel, gonosz mosollyal, szőrös lábbal térdel egykori Meghan hercegné nyakán.

A címlapjaival és karikatúráival gyakran elég sok határt feszegető, nem ritkán sértő rajzokat közlő Charlie Hebdo szerkesztőségét 2015-ben egy Mohamed prófétát sértő ábrázolás miatt terrortámadás érte, amiben 11-en meghaltak, két nappal később pedig egy, az ügyhöz köthető másik támadásban négyen vesztették életüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!