A győri polgármester Facebookon oktatta ki a kirúgott színházigazgatót

2021. március 6. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban a Telex is beszámolt róla, hogy 10 év után leváltották a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Forgács Pétert, akit saját bevallása szerint erről nem tájékoztattak, és az egészet csak a Facebookról tudta meg. Forgács azt is írta, hogy a győztes pályázón, vagyis a jogász végzettségű Bakos-Kiss Gáboron kívül senkit sem értesítettek az eredményről. Dézsi Csaba győri polgármester Facebookon oktatta ki a leváltott színházigazgatót.

„(…) egyik pályázó sem lett kiértesítve külön, ahogy eddig sem. Az eredmény Győr Város hivatalos honlapján lett közzétéve a mai napon, hiszen a szakmai bizottság egyhangú döntése, amiben a helyi dolgozók szakszervezete is hivatalból részt vett, ma lett jóváhagyva”

– ezt Dézsi a posztja alatt írja az egyik kommentelőnek, majd még annyival kioktatja Forgácsot, hogy

„amennyiben pályáznék akkor tájékozódnék arról, hogy hol lesz az eredmény hivatalosan kihirdetve. Aztán meg is nézném, hiszen a bizottság döntése már tegnap megszületett. Aztán, ha nem néztem volna meg, akkor nem lepődnék meg...”

Bakos-Kiss Gábornak 2023 nyaráig tart a megbízatása, amit a 9 tagú bizottság egyhangúlag támogatott. A szakmai bizottságba egyébként két tagot delegált a kormánypárti többségű városháza, volt egy tag az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, négyen a Színművészeti Bizottságból, amelynek a minisztérium nevezi ki a tagjait, valamint egy-egy tag érkezett a munkavállalók színházi képviselője és a Győri Nemzeti Színház szakszervezete részéről is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!