A világ legszebb mozijai közé választották a Puskint

2021. március 1. – 12:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világ ötven legszebb mozija közé választotta a nemzetközi Timeout magazin a budapesti Puskint. A február 24-én megjelent cikkben a szerkesztők a világ minden tájáról válogattak a mozik közül, és a Puskin végül befért a legszebb tíz mozi közé, megelőzve ezzel madridi, párizsi és londoni mozikat is.

A Puskin a 10. helyre fért fel a listán, amelyen olyan mozik előzik meg, mint a melbourne-i Astor, a Los Angeles-i Cinemarama vagy a római Dei Piccoli.

A magyar vonatkozásnál megjegyzik, hogy Budapesten kifejezetten stílusosan néznek ki a mozik, de ezek közül is kiemelkedik az egykori Fórum mozi, vagyis a Puskin, amit valamiért egy Corvin moziban készült képpel illusztráltak. Megjegyzik, hogy a mozi története egészen 1926-ig nyúlik vissza, amikor akár 623 néző is elfért egy teremben. 2013-ban aztán öt termet kapott a Puskin, amelyeket a Metropolis, az Amarcord, az Annie Hall, a Mephisto és a Körhinta című filmekről neveztek el.

A szerző a Puskin belterét egyébként a Hobbit-könyvekből ismert sárkány, Szmaug búvóhelyéhez hasonlítja, és szerinte az enteriőr a mozik aranykorát idézi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!