Lovasi András reméli, hogy megéri a NER bukását

2021. február 12. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába vannak ellenérzései Lovasi Andrásnak az ellenéki pártok koalíciójával szemben, szerinte „ez nem mérhető azzal a permanens nyomasztó érzéssel, hogy mit jelent a NER-ben élni.

Már egy csomó jó évemet vette el, és még ki tudja, mennyit fog. Azért remélem, megérem a bukásukat.”

A Magyar Hangnak adott interjúban a Kiscsillag zenésze azt mondta: 2022-ben „még az is lehet, hogy listán nem a Kétfarkúakra szavazok, mert hátha számít az az egy szavazat is.”

Arról is beszélt ugyanakkor, hogy szerinte az ellenzéki összefogás mostanra a NER része lett, ami természetes, mert „a kontraszelekció, a tehetséges emberek menekülése a közéletből rájuk is vonatkozik”. Felidézte, hogy ő 2017-ben már azt mondta, hogy nem ördögtől való a Jobbikkal való koalíció, de akkor mindennek elhordták. „Pedig akkor lett volna ennek realitása, ha mást nem, a 2018-as kétharmadot meg lehetett volna akadályozni. Mostanra sokat romlott a helyzet,

a NER robogó acélvonatát már csak egy újabb, ellenzéki kétharmaddal lehetne megállítani. Lássuk be, erre nincs sok esély.”

Szerinte az ellenzéki pártokról sokat elmond, hogy „a folyamatosan dolgozó politikusokat, mint Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos vagy régebben Schiffer András, nem képesek integrálni”. Hozzátette, neki is megadatott az érzés már, hogy „milyen abban a szarviharban állni, amit ezek az emberek nap mint nap elviselnek”, amikor élesebb politikai nyilatkozatot tett.

Ettől függetlenül úgy látja, összejöhet az ellenzéki győzelem 2022-ben, de kérdéses, hogy mit nyernénk azzal. „Egy jó estét. Esetleg még azt, hogy abban az egy-két évben, amíg meg nem buktatja őket a NER zavartalanul tovább létező »mélyállama«, nem kellene hallgatni mindenhonnan az agymosást.”

A zenész szerint érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert „tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk”. A social media tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés – mondja Lovasi, ezzel párhuzamosan pedig a maradék egyetemi, közösségi helyek-fórumok beszántása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!