Csütörtökön vesznek végső búcsút Börcsök Enikőtől

2021. február 10. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön, a járványügyi szabályok betartásával vesznek végső búcsút Börcsök Enikőtől, aki hosszú, súlyos betegség után január 28-án, az ötvenharmadik születésnapján hunyt el. A szertartás zártkörű lesz, közölte a Vígszínház.

Fotó: Vígszínház Nonprofit Kft.
Fotó: Vígszínház Nonprofit Kft.

Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik rá a Vígszínház és az eSzínház. Az előadás csütörtökön este hét órától vasárnap délelőtt tízig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, melynek Börcsök Enikő önkéntese és kurátora volt, írták.

Börcsök Enikő 1987–1991 között végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában. 1991–1994 között a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja, 1994 ősze óta a Vígszínház tagja volt. Közismertté a Melodráma (1991) című filmben történt bemutatkozása tette. Közel száz színházi előadás és két tucat film- és tévészerep köthető a nevéhez. Az utóbbi években rendezőként is letette névjegyét, emellett pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, egyik osztályvezető tanára volt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.