A Nine Inch Nails frontembere is nekiment Mansonnak

2021. február 04. – 10:01

frissítve

A Nine Inch Nails frontembere is nekiment Mansonnak
Fotó: Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilatkozatban ítélte el Trent Reznor, a Nine Inch Nails frontembere Marilyn Mansont, akit öt nő vádol azzal, hogy korábban bántalmazta őket – írja a Consequence of Sound. Reznor és Manson (polgári nevén Brian Warner) a kilencvenes években közeli munkakapcsolatban voltak, a NiN frontembere producerként dolgozott Manson első albumán, amely kiadójánál jött ki.

Kettejük viszonya már évtizedekkel ezelőtt megromlott, Reznornak elege lett Manson szerinte túlzásba vitt alkohol- és drogfogyasztásából, Manson pedig a bandája tönkretételével vádolta Reznort. Ettől függetlenül a bántalmazási ügyek miatt most előkerült egy korábbi kínos történet, amely Reznort is érinti, ezért gondolhatta a Nine Inch Nails énekese, hogy meg kell szólalnia.

A sztori eredetileg egy 1995-ben felvett, de Manson kifogásai miatt végül nem publikált interjúban jött fel. Az énekes arról mesélt az Empyrean Magazine-nak, hogy ő és Reznor egy tudatmódosító szerektől öntudatlan állapotba került nő vaginájába böködtek az ujjukkal. Az interjú ugyan nem jelent meg, de a sztorit végül Manson maga tárta a nyilvánosság elé 1998-as önéletrajzi könyvében („Hosszú, nehéz út kifelé a pokolból”).

Trent Reznor eddig nem szólalt meg a konkrét sztori kapcsán, de most a Mansont ért vádak miatt szükségét érezhette ennek, és úgy nyilatkozott: kitalációról van szó, fel volt háborodva, amikor Manson könyvét kiadták, sőt, a mai napig így érez. Azt is elmondta, hogy az évek során többször hangsúlyozta, mennyire nem kedveli Mansont személyesen, és hogy 25 évvel ezelőtt minden kapcsolatot megszakított vele. Egy 2009-es interjúban egyébként valóban nem túl hízelgő dolgokat mondott a rocksztárról, például hogy bárkin átgázolna a siker érdekében.

Mansont többek között a Westworld egyik főszereplője, Evan Rachel Wood vádolja bántalmazással, a vádakkal ebben a cikkünkben részletesen foglalkoztunk.