Az Amazon új központja a DNS csavarját vagy éppen egy fúrófejet idéz

2021. február 2. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Amazon vállalat Virginiában tervezi felhúzni új központját, ami a DNS kettős csavarját idézi, és a látványtervek alapján a zöld megoldásokra is törekednek a megvalósítása során.

Az NBBJ építésziroda által tervezett 22 emeletes épület elég merész dizájnt kapott, eszünkbe juthat róla egy a talajt áttörő fúrófej, egy csavaros fagyi vagy éppen a DNS kettős csavarja. A látványtervek szerint az épület külső héján felfutó rámpákon növényeket is ültetnek, és olyan lesz, mint egy hegyi ösvény.

Az új épületet a tervek szerint Arlingtonban húzzák fel, amivel 260 ezer négyzetméternyi irodaterületet hoznak létre. A cég vezetői egy alternatív munkahelyet szeretnének létrehozni, ahol majd csak úgy jönnek az ötletek, és munkaidő után is szívesen ott maradnak az alkalmazottak.

A Helix nevű építményben lesz kutyafuttató, közösségi helyszín, kerékpárút, rengeteg zöldfelület és művészeknek kialakított bázis, hétvégente pedig a nagyközönség számára is nyitott lesz.

A Helixet úgy tervezték, hogy minél több természetes fény jusson be a belső terekbe, és napenergiával akarják megoldani a teljes energiaellátást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!