Horvát Lili új filmjét is jelölték arra a díjra, amit a Saul fia megnyert néhány éve

2021. január 26. – 19:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvánosságra hozták a 2021-es Independent Spirit Awards jelöltjeit, és egy magyar film is versenyben lesz idén a díjért. A legjobb nemzetközi film kategóriájában ugyanis Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje is szerepel a jelöltek között. Magáról a filmről itt írtunk hosszabban a Telexen. A Spirit Awards díjátadóját április 25-én, három nappal az Oscar-gála előtt tartják majd, a járvány miatt online formában.

Nem ez lenne az első elismerés, amit a Felkészülés a meghatározatlan ideig tartó együttlétre elnyerne. Horvát Lili nyerte tavaly októberben az Arany Hugo-díjat a legjobb új rendező kategóriában a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon. A film főszereplője, Stork Natasa pedig a legjobb színésznő díját kapta az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon Törökországban.

Nem rossz ómen a Spirit Awards-jelölés: 2016-ban szintén egy magyar film, a Saul fia nyert ebben a kategóriában, abban az évben az Oscar-díjat is elhozta Nemes Jeles László alkotása.

Horvát Lili filmje 92 másik alkotással versenyez az Oscar-jelöltségért a legjobb nemzetközi film kategóriájában. A jelöltek listáját március 15-én hozzák nyilvánosságra. (The Hollywood Reporter)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!