Eladta több sláger jogait a Metallica és Michael Bublé producere

2021. január 21. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 40 szám jogait adta el egy befektető cégnek Bob Rock kanadai zenész-producer, köztük a Metallica és Michael Bublé slágereit is, írja az MTI. A Metallica producereként ismert Bob Rock jogait a londoni Hipgnosis Songs Fund befektetési alap vette meg.

A cég több mint 57 ezer dal jogait vette meg az elmúlt három évben, nemrég Shakirával és Neil Younggal is megállapodtak a zenei katalógusuk jogainak a megvásárlásáról. Sem akkor, sem most nem árultak el részleteket arról, hogy mennyiért adták el ezeket a Hipgnosisnak a zenészek.

A koronavírus-járvány miatti pangás miatt viszont nagy szükségük lehet a plusz bevételekre, hiszen az előadók jó ideje nem tudnak koncertezni.

Bob Rock volt a társproducere a heavy metal együttes 1991-ben kiadott Metallica című albumának, amit „Fekete albumként” is emlegetnek – és aminek a jogait most megvette a Hipgnosis. A lemezen szerepel a zenekar Nothing Else Matters és The Unforgiven című száma is, az album dalait pedig már több mint hétmilliárdszor streamelték.

Emellett Bob Rock részt vett társproducerként Michael Bublé 2007-es Grammy-díjas Call Me Irresponsible című albumánál, és a 2011-es Christmas című lemeznél is – mindkét album jogai mostantól a befektetési alapé lesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!