Több mint hárommillió euróért kelt el a Tintin-képregény különleges borítórajza

2021. január 14. – 19:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordáron, 3,175 millió euróért kelt el Hergé Le Lotus bleu (A kék lótusz) című képregényének borítójához készült rajza csütörtökön a párizsi Artcurial aukciósház árverésén, írja az MTI.

Az 1936-ban kínai tintával és vízfestékkel készült táblakép Tintin és kutyája kalandjainak Kínában játszódó ötödik kötetéhez készült, ám nyomtatását túl drágának ítélte meg a kiadó, ezért a történet végül egy másik borítóval jelent meg.

Az aukciósház szakemberei a rajz leütési árát 2-3 millió euró közé becsülték. Az Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) ötödik képregénye az 1931-es japán megszállás idején játszódik Kínában, ahol Tintin egy japán kémhálózat és drogcsempészek után nyomoz.

A Le Lotus bleu című képregény borítója 2020. szeptember 18-án, Brüsszelben- Fotó: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / BELGA VIA AFP
A Le Lotus bleu című képregény borítója 2020. szeptember 18-án, Brüsszelben- Fotó: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

A korábbi Hergé-eladási rekord 2,6 millió euró volt, 2014-ben a Tintin-képregények címoldalára készült rajzok gyűjteménye kelt el ennyiért, szintén az Artcurial árverésén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!