Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez került a fideszes médiaholdingot alapító cég

2020. december 12. – 17:09

frissítve

Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez került a fideszes médiaholdingot alapító cég
Liszkay Gábor, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alapítója, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Liszkay Gábor, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alapítója, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztusban Kertész József Tamás megszerezte a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. százszázalékos részét a NER egyik legnagyobb befolyással rendelkező médiavállalkozójától, Liszkay Gábortól, írja az Átlátszó.

A Media Fundamentum Nonprofit Zrt. volt az a cég, amit Liszkay alapított, és aminek segítségével 2018-ban létrehozták a KESMA-t, azaz a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, aminek a tulajdonában van az ország legtöbb államközeli médiuma, tévéje, regionális hírlapja, internetes portálja, vagy éppen rádiója.

A médiaholding azért tölt be olyan fontos szerepet a Media Fundamentum Nonprofit Zrt., mert alapítóként ez az a cég, ami kinevezheti annak a kuratóriumnak a tagjait, ami le tudja cserélni egyes cégek vezetőit. A százszázalékos rész átadásával ez most Kertészhez került, aki már korábban is feltűnt a holdingnál. A Kertész és Társai Ügyvédi Iroda vett részt a KESMA bejegyzésében, illetve Mészáros Lőrinc ügyeit is képviselte már ez az iroda.

Liszkay korábban a Mediaworks vezérigazgatója volt, a cég összes érdekeltsége szintén betagozódott a KESMÁ-ba. A médiaszakember idén augusztusban „a keresztény, nemzeti, polgári értékrendet képviselő hazai sajtóorgánumok kialakításában és vezetésében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként” a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta meg Áder János köztársasági elnöktől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!