Meghalt Hugh Keays-Byrne, a Mad Max-filmek főgonosza

2020. december 3. – 06:44

Másolás

Vágólapra másolva

75 éves korában meghalt Hugh Keays-Byrne színész, aki két Mad Max-filmben is a főgonoszt alakította.

A mai India területén született Keays-Byrne 1973-ban költözött Ausztráliába, ahol tévés és filmszerepeket kezdett vállalni. Első filmje az 1974-es Stone volt, de 1979-ben, az első Mad Maxben eljátszott Toecutter szerepével lett ismert. A toecutter tükörfordításban lábujjlevágót jelent, de inkább az ausztrál szleng brutális bűnöző értelmét kell itt venni.

A Mad Max: Fury Roadban Immortan Joe-t játszó Hugh Keays-Byrne a film plakátja előttFotó: Frank Trapper / Corbis / Getty Images
A Mad Max: Fury Roadban Immortan Joe-t játszó Hugh Keays-Byrne a film plakátja előttFotó: Frank Trapper / Corbis / Getty Images

26 évvel később visszatért a filmfranchise-hoz, és utolsó szerepében ismét egy Mad Max-gonoszt, immár Immortan Joe-t alakította a 2015-ös Mad Max – A harag útja-ban(Mad Max: Fury Road). Eközben a 2000-es évek elején két részre felbukkant a Csillagközi szökevények (Farscape) ausztrál sci-fi sorozatban, később pedig a kétrészes minisorozatban is feltűnt.

2007-ben George Miller szuperhősfilmbe is vitte volna, állítólag a Marsbéli Vadász szerepét kapta volna meg a végül soha el nem készült Justice League: Mortal filmben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!