A Pannónia dicsérete című magyar film nyerte a rövidfilmek legfontosabb németországi díját

2020. november 26. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Berlinben élő magyar filmrendező, Nagy Borbála Pannónia dicsérete című alkotása nyerte a rövidfilmek legfontosabb németországi díját, írja a Filmhu magyar moziportál.

A Pannonia dicsérete 254 nevezés közül került be a legjobb, 10 és 30 perc közötti játékfilmek kategóriájába, ahol három másik filmmel volt versenyben a díjért. A Német Rövidfilmdíjak (Deutscher Kurzfilmpreis) átadóját idén a járvány miatt online formában rendezték. A nyertesek automatikusan nevezhetővé válnak az Oscar-díjra, így a győzelemmel Nagy Borbála filmje előtt is megnyílt erre a lehetőség.

A berlini Német Film- és Televíziós Akadémián készült film egy gimnáziumban játszódik, ahol egy átlagos tanítási napot a miniszterelnök látogatására való készülődés borít fel. A két főszereplő Rainer-Micsinyei Nóra és Angelus Hanna. A további szerepekben Faragó Zsuzsa, Janklovics Péter, Fazakas Júlia, Réti Iringó, Nyáry Luca, Mandula Lujza, Horváth Márton és Varga Anna láthatók. Nagy Borbála a 27 perces kisjátékfilm forgatókönyvét Bánházi Judit Annával írta közösen, a producer Margarita Amineva volt.

A Pannónia dicsérete korábban az Achtung Berlin filmfesztiválon a legjobb kisfilm díját nyerte meg, a kölni KFFK filmfesztiválról pedig a harmadik díjat és a közönségdíjat hozta el.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!