76 művész 112 képére lehet licitálni a Heti Betevő jótékonysági aukcióján

2020. november 25. – 12:55

76 művész 112 képére lehet licitálni a Heti Betevő jótékonysági aukcióján
Rutkai Bori: Égiföldi Lakótelep című képe az aukciós oldalon

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Ötödik alkalommal rendezi meg művészeti aukcióját a rászorulók megsegítésével foglalkozó, önkéntesekből szerveződött Heti Betevő Egyesület. Idén 76 alkotó, köztük több Barcsay-, Munkácsy- és Kossuth-díjas művész, 112 képet ajánlott fel, melyeket a Godot Kortárs Művészeti Intézet fogadott be. A kiállítást november 27-ig lehet megtekinteni előre egyeztetett időpontban, a licit 27-én este 8-kor zárul. Az online licitből származó bevétel összegét ezúttal is teljes egészében rászoruló emberek támogatására fordítják.

A kiállító művészek között találjuk többek között Alföldi Róbertet, Baksai Józsefet, Lajtai Pétert, Nádas Alexandrát, Nagy Gábort, Stalter György, Susanna Laknert, Esterházy Marcellt, Gáspár Annamarit, Gesztelyi-Nagy Zsuzsát, Haász Istvánt, Kleb Attilát, Klimo Pétert, Majoros Gyulát, Mohácsi Andrást, Oláh Norbertet, Rutkai Borit, Szax Olivért, Szemző Zsófiát, és Vázsonyi Jánost is. A képeket tartalmazó aukciós oldalt itt lehet megtekinteni.

A Heti Betevő önkéntesekből álló csapata hetedik éve minden vasárnap meleg, éttermi minőségű vasárnapi ebéddel vendégeli meg rászoruló emberekből álló támogatotti körét. Mint írják,

„nem álltunk le a járványhelyzet miatt! Miután a szokásos, személyes ebédosztásra nincs lehetőségünk, hajléktalanokat ellátó intézményekhez juttatjuk el az ebédet – ahogy tavasszal is. Sajnos az adománygyűjtő rendezvényeink ebben az évben elmaradtak, így a Művészek a Heti Betevőért Aukció jelenti számunkra a középtávú fennmaradást. Arra kérjük az embereket, hogy szálljanak be adománnyal: tavaly ez az Aukció adta bevételeink több mint egyharmadát.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!