Szörényi: Bródy szégyent hozott a közös életműre az SZFE melletti kiállással

2020. november 19. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A kelet-európai bolsevizmus áttette a székhelyét nyugatra, és Amerikában már győzni látszik” – jelentette ki Szörényi Levente a Mandiner csütörtökön megjelent interjújában. Az Illés és a Fonográf egykori énekese szerint mindeközben az Orbán Viktort eltakarítani kívánó ellenzékiek „SZDSZ-módra kiáltoznak nyugati segítségért”.

A „Helyette is szégyenkezem!” címmel megjelent, odamondós interjúban a 75 éves zenész egykori szerzőtársát, Bródy Jánost is éles szavakkal illeti, elsősorban a színművészetis fiatalok melletti kiállása miatt, amivel véleménye szerint nemcsak magát szégyenítette meg, hanem egyúttal a közös életművüket is meggyalázta.

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni. Bródy az SZFE-s szerepvállalással eddig nem látott mélységekbe »pengette le« magát. A »szabad ország, szabad egyetem« jegyében tüntető hallgatóknak írt csasztuskájával szégyent hozott magára és közös életművük jó részére, beleértve az István, a királyt”

– fogalmazott Szörényi, aki az interjú szerint nem először szégyenkezik Bródy miatt, példaként pedig az 1981-es zenészkonferenciát említi, ahol egykori társa véleménye szerint „elárulta az akkori új hullámot”.

Szörényi Levente szerint nagyon régi probléma, hogy az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de még közepes tehetségeket sem képes kinevelni, így „még irritálóbb az a gőg, ami a tiltakozókat fűti”. Az interjúban egyébként az intézmény átszervezése elleni tiltakozást az 1990-es, SZDSZ-es taxisblokádhoz hasonlította.

Bródy János később a Hvg.hu-nak reagált Szörényi kijelentéseire: „Nem értem, mi történt Leventével, mert amikor egy hónapja az István, a király operai bemutatóján az Erkel Színházban együtt voltunk, még semmi baja nem volt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!