Rekordokat állító sikerkönyv lehet Obama életrajzából

2020. november 19. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási az érdeklődés Barack Obama volt amerikai elnök önéletrajzi könyve iránt: az A Promised Land (magyarul: Egy ígéret földje) címmel megjelenő kötetből már a megjelenése napján – az előrendeléseket, az e-bookokat és a hangoskönyveket is beleszámolva – közel 890 ezer példány kelt az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az Associated Press szerint a kötet a debütálása alapján akár a modern történelem legkelendőbb elnöki életrajza is lehet. A könyvet a Penguin és a Random House egyesülésével létrejött könyvkiadó-óriás, a Penguin Random House jelentette meg, amely a 2012-es indulása óta még egyetlen könyvéből sem tudott ennyi példányt eladni a megjelenést követő 24 óra alatt. (Csak összehasonlításképpen: Bill Clinton My Life című memoárjából mintegy 400 ezer példány ment el az első nap, míg George W. Bush Decision Points című könyvéből kb. 220 ezer.)

A Fehér Ház egykori lakói közül egyébként eddig csupán egyetlen személy tudott hasonlóan magas könyveladásokat generálni, aki épp az egykori amerikai elnök felesége, Michelle Obama volt. Az ex-first lady 2018-ban jelentette meg Becoming (magyarul: Így lettem) című kötetét, amelyből a megjelenése napján 725 ezer példány kelt el Észak-Amerikában, mostanra pedig több mint tízmillió kelt el belőle világszerte.

A nagy várakozással övezett elnöki memoár hamarosan magyarul is megjelenik majd, a kiadó közlése szerint várhatóan december 10-én. Barack Obamát 2008 novemberében választották az Egyesült Államok 44. elnökévé, majd két cikluson át töltötte be a hivatalt. Korábbi Dreams of My Father és Vakmerő remények című könyvei a New York Times bestsellerlistájára is felkerültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!