Meghalt Robert Redford fia, James Redford

2020. október 20. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Meghalt 58 éves korában James Redford filmes, Robert Redford amerikai színészlegenda fia – írta a BBC-re hivatkozva az MTI. James Redford aktivista és filmes pénteken hunyt el epevezetékrákban – írta felesége, Kyle a Twitteren.

Robert Redford szóvivője, Cindi Berger elmondta: a 84 éves Oscar-díjas színész „gyermeke elvesztését mérhetetlen fájdalommal gyászolja”.

James és Robert Redford a Nagykép: a diszlexia újragondolása című film bemutatóján 2012-ben New Yorkban<br>Fotó: Stephen Lovekin / Getty Images via AFP
James és Robert Redford a Nagykép: a diszlexia újragondolása című film bemutatóján 2012-ben New Yorkban
Fotó: Stephen Lovekin / Getty Images via AFP

James Redford dokumentumfilmes volt, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a The Big Picture: Rethinking Dyslexia (Nagykép: a diszlexia újragondolása). Utolsó filmjét, a Playing Keeps-et, amely a játék és a kikapcsolódás fontosságát tárja fel, online mutatták be októberben a kaliforniai Mill Valley-i filmfesztiválom.

Kyle, James felesége a Salt Lake Tribune-nak elmondta, hogy tavaly novemberben, májátültetésre várva kapták meg az epevezetékrák diagnózisát. A filmes 30 éven át küzdött meg nem nevezett májbetegséggel, és egyszer már átesett transzplantáción. Aktivistaként James Redford a szervadományozásért, a szervátültetettekért küzdött.

Robert Redfordnak még két gyereke van, az 1960-ban született Shauna Redford és az 1970-ben született Amy Redford színésznő.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Lepj meg minket karácsonyra!

Legyél a rendszeres támogatónk!

A Telex csak tőled függ.

Támogatom