Kirúgták a Médiapiac teljes szerkesztőségét

2020. október 15. – 09:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal azután, hogy kiderült, Boros Bánk Levente, a kormányhoz közel álló Nézőpont Intézethez kötődő Médianéző Központ igazgatója megvásárolta a Médiapiac című szakmai újságot, a Media1 arról számolt be: információik szerint az új tulajdonos megérkezése a lap eddigi teljes szerkesztőségének elbocsátását hozta magával. A szerkesztőséggel egy értekezleten közölték az elbocsátásukat, egyikük a Media1-nek úgy fogalmazott: „kisöpörték az egész szerkesztőséget”. A lap azt írja, hogy az internetes oldalukról mostanra el is tűnt az augusztusi állapot szerinti, akkor még négyfős szerzőgárda, továbbá a lapmenedzser és a korábbi ügyvezető-tulajdonos neve is.

Boros Bánk Levente, a Magyar Nemzetnek adott interjúban előzőleg azt mondta: a kéthavonta megjelenő újságban szerinte eddig a „balliberális narratíva” érvényesült a Magyarország és a világ médiapiacáról szóló írásokban. Az új tulajdonos akkor azt mondta, a magazinból olyan portált akar létrehozni, ami szerinte a médiapiac független, szakmai értelmezését adja.

Azt ígérte, hogy távolabbra tekintenek az egyes médiatermékeknél, és az azokat előállító vállalatokat és a tulajdonosi kör működését is elemezni akarják, a politikai háttérszálakat és a mozgatórugókat is láthatóvá teszik. Boros azt mondta: a baloldali média irányába is nyitott lesz a Médiapiac, de nem szeretnék, ha úgy tűnne az olvasóknak, hogy csak a baloldalon vannak érdemi médiaszemélyiségek, jó újságírók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!