Kirúgták a Médiapiac teljes szerkesztőségét

2020. október 15. – 09:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal azután, hogy kiderült, Boros Bánk Levente, a kormányhoz közel álló Nézőpont Intézethez kötődő Médianéző Központ igazgatója megvásárolta a Médiapiac című szakmai újságot, a Media1 arról számolt be: információik szerint az új tulajdonos megérkezése a lap eddigi teljes szerkesztőségének elbocsátását hozta magával. A szerkesztőséggel egy értekezleten közölték az elbocsátásukat, egyikük a Media1-nek úgy fogalmazott: „kisöpörték az egész szerkesztőséget”. A lap azt írja, hogy az internetes oldalukról mostanra el is tűnt az augusztusi állapot szerinti, akkor még négyfős szerzőgárda, továbbá a lapmenedzser és a korábbi ügyvezető-tulajdonos neve is.

Boros Bánk Levente, a Magyar Nemzetnek adott interjúban előzőleg azt mondta: a kéthavonta megjelenő újságban szerinte eddig a „balliberális narratíva” érvényesült a Magyarország és a világ médiapiacáról szóló írásokban. Az új tulajdonos akkor azt mondta, a magazinból olyan portált akar létrehozni, ami szerinte a médiapiac független, szakmai értelmezését adja.

Azt ígérte, hogy távolabbra tekintenek az egyes médiatermékeknél, és az azokat előállító vállalatokat és a tulajdonosi kör működését is elemezni akarják, a politikai háttérszálakat és a mozgatórugókat is láthatóvá teszik. Boros azt mondta: a baloldali média irányába is nyitott lesz a Médiapiac, de nem szeretnék, ha úgy tűnne az olvasóknak, hogy csak a baloldalon vannak érdemi médiaszemélyiségek, jó újságírók.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom