Tőzsdére megy a legismertebb dél-koreai K-pop együttes

2020. október 14. – 13:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tőzsdére megy a BTS dél-koreai K-pop fiúbanda, akik rekordideje, már 200 hete vezetik a Billboard közösségi médiás toplistáját, írja az MTI.

A Billboard keddi közleménye szerint a Social 50-es toplistát még sohasem vezette ilyen sokáig egy előadó. Ezt a listát, amely az előadók népszerűségét és részvételét méri a közösségi médiában, 2010 decembere óta állítják össze. A hét énekesből álló k-pop együttes először 2016 októberében került fel a listára, és 2017. július 29-én vette át az első helyet, amelyet azóta is tart.

A BTS februárban múlta felül Justin Bieber korábbi rekordját, a kanadai énekes 163 egymást követő héten át állt a Social 50 lista élén. A BTS legutóbb a Savage Love című szám feldolgozásával aratott óriási sikert a rajongói körében, a szám a héten a Billboard Hot 100 toplistáján megszerezte az első helyet, és a második helyen is a BTS egyik korábbi sikerszáma, a Dynamite áll.

A dél-koreai BTS együttes fellép a New York-i Times Square-en szilveszter éjszakáján, 2019. december 31-énFotó: Angel Colmenares / MTI/EPA
A dél-koreai BTS együttes fellép a New York-i Times Square-en szilveszter éjszakáján, 2019. december 31-énFotó: Angel Colmenares / MTI/EPA

Az együttest menedzselő cég, a Big Hit csütörtökön lép ki a tőzsdére. Az együttes rajongói a BBC News híre szerint főleg a BTS-közösséghez tartozásukat akarják kifejezni a részvényvásárlással, emiatt a részvények iránt már most nagyon nagy az érdeklődés.

A részvények 20 százalékát befektetőknek ajánlották fel 822 millió dollárért (255 milliárd forintért), a Big Hit értékét pedig több mint négymilliárd dollárra (1240 milliárd forintra) értékelték. A cég 43 százalékának tulajdonosa, Pang Sihjok, a vállalat igazgatója ezzel maga is milliárdossá válik. A BBC szerint az együttes tagjai fejenként 68 385 részvényt kapnak.

A Forbes üzleti magazin adatai szerint tavaly 50 millió dollárt (15,5 milliárd forintot) kerestek, turnéjuk pedig 170 millió dollárt (53 milliárd forintot) hozott. Egyes számítások szerint az együttes ezzel jelentősen hozzájárul a dél-koreai gazdasághoz. Az idegenforgalmi minisztérium egy friss tanulmánya szerint a Dynamite 2,4 milliárd dollár (744 milliárd forint) gazdasági aktivitást generált és csaknem 8000 új állást teremtett a közvetlen eladások mellett a kozmetikumok, élelmiszerek és italok forgalma révén.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!